Internet kui iseõppijate e-kool

Virginia Shea "Netiquette" 10 käsust on kõige praktilisem ja elumuutvam käsk nr 6 - jaga oma teadmisi.
Ajal, kus teadmised on raha ja neist teadmistest üritatakse raha teha kõikvõimalikel koolitustel, üllatab Internet teinekord tõsiselt kvaliteetse sisuga, mis on täiesti tasuta saadaval! 

Meie seas on inimesi, kellele meeldib oma teadmistest ja tegemistest rääkida ning teistele õpetussõnu jagada, mis muudab nad väga tänuväärseteks autoriteks Interneti sisuga täitmisel. Teinekord ei ole vaja registreeruda kallile koolitusele või minna spetsialisti konsultatsioonile, kui sedasama infot või nõuannet saab Internetist 24/7 täiesti tasuta. Sageli on võimalus esitada allikale veel täpsustavaid küsimusi või rääkida oma spetsiifiline lugu ning küsida sellele hinnangut. 

Vaevalt, et seda Virginia Shea 6. käsu teeneks seda saab pidada, küllap on see inimloomuse erinevate tahkude ja väljendusvajaduse resultaat. Kindlasti ei jaga inimesed oma teadmisi Internetis puhtast altruismist, küllap kõditab nende eneseuhkust ja upitab eneseteadlikkust üleolekutunne, mida teadmised teadmatute ees annavad, ning võimalus kujundada ja kinnistada enda kui eksperdi kuvandit avatud sihtgrupi ees. Paraku toimib ka vastupidine printsiip ning mõne isehakanud guru puhul jäävad teadmised eneseteadlikkusele ja -hinnangule alla. Internetikasutajate osaks jääb selekteerida terad sõkaldest.

Koduperenaised on tänulikud kõikvõimalikele toidublogijatele ja kokanduslehekülgede pidajatele, kust saab igapäevaselt vajalikke ideid ja nõuandeid toiduvalmistamiseks. Meditsiiniliste murede korral leiab netist foorumeid, kus vastavad arstid. Noored emad jagavad foorumites lastekasvatamise nippe ning Internet ei ole pelgalt teoreetilise info allikas, Youtube videote põhjal on võimalik omandada päris praktilisi oskusi millegi oma kätega ära tegemiseks.

Nii võib pidada Internetti kõigi iseõppijate e-kooliks ja globaalseks vabahariduse jagajaks, mis viib omavahel kokku teadjad ja teadmiste otsijad.

Comments

Popular posts from this blog

Positiivne ja negatiivne näide kasutatavusest veebis

Meelelahutus ja info uues ja vanas massimeedias

Turvariskid internetis – identiteedivargus